Dashboard Weer en Water

Arcgis-Experience-builder

Waterschap Rijn en IJssel maakt al jaren gebruik van een dashboard voor het monitoren van het water. Denk hierbij aan thema’s als grondwaterstanden, waterstanden, neerslag en afvoer. Dit dashboard was ingericht met de klassieke versie van Esri’s Storymaps. Omdat deze versie niet langer meer wordt ondersteund en ontwikkeld heeft Terralytics de opdracht gekregen om het dashboard om te bouwen naar de nieuwste standaard.

ArcGIS Experience Builder

Experience-widgets

Esri heeft nog niet zo lang geleden een nieuwe tool gelanceerd: de Experience Builder. Met deze tool is het mogelijk om snel webapps te bouwen, zonder hiervoor te hoeven programmeren. De tool bevat mogelijkheden om de webpagina op te bouwen uit widgets. Zo is er uiteraard een kaartwidget en zijn er mogelijkheden om pop-up vensters op te bouwen met bijvoorbeeld wat achtergrondinformatie bij de kaart.

De Experience Builder bevat diverse meer geavanceerde mogelijkheden om informatie uit gekoppelde datasets (die zichtbaar zijn op de kaart) te tonen in tekst en grafieken. Zo bevat het dashboard Weer en Water in de achterliggende informatie een verwijzing naar een externe grafiek. Die grafiek wordt binnen de Experience Builder vervolgens dynamisch getoond als een object op de kaart is geselecteerd.

Klik hier om het dashboard live te bekijken.

Dashboard Weer en Water
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin