Verkeerscirculatie in beeld

verkeerscirculatiescan

In een samenwerking van Bas Tutert (T4Technology) hebben we onlangs een tool uitgewerkt voor het in beeld brengen van de verkeerscirculatie bij wegafsluitingen. De tool geeft direct inzicht in het effect van de afsluitingen. Het is zo ingericht dat iedereen dit simpelweg via de webbrowser kan berekenen. Zonder speciale software dus.

Hoe hebben we dit gedaan?

Bas en een ex-collega van hem  hebben in het verleden een verkeersmodel ontwikkeld (Mobi Surround). Op basis van dit verkeersmodel is een script gemaakt dat de verkeersstromen bij wegafsluitingen (of gedeeltelijke afsluitingen) kan berekenen.

Maar met alleen een script ben je er natuurlijk nog niet. Het script moet ook gebruiksvriendelijk kunnen worden aangestuurd. En daarvoor is Koen ingeschakeld. Koen heeft een ArcGIS Experience ingericht waar de gebruiker alle parameters op een gebruiksvriendelijke manier kan opgeven. Vanuit de Experience wordt FME-server aangestuurd, die op zijn beurt de scripts uitvoert.

De tool heeft op dit moment de volgende functies:
– Filteren van de geplande werkwerkzaamheden uit het landelijke bestand (Melvin) op een zelf in te stellen datum en tijd
– Berekenen van de effecten van de wegwerkzaamheden op de verkeersstromen
– Zelf extra wegen (gedeeltelijk) afsluiten of de capaciteit of snelheid beperken
– Berekenen van de verschillen tussen de eigen mutaties en de geplande wegwerkzaamheden
– Gegevens exporteren naar Excel en div. GIS-formaten

Onder de motorkap gebeurt natuurlijk nog veel meer. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je zelf ook gebruik kunnen maken van de tool? Neem dan contact met ons op. Er is een demoversie beschikbaar om zelf mee aan de slag te gaan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin