Automatische registratie autoritten

Bij nagenoeg alle projecten die ik uitvoer bestaat een belangrijk deel uit het automatiseren van handelingen om werk te besparen. Ook bij Terralytics zelf natuurlijk!

Lage kosten en toch precies waar ik naar op zoek ben

Als startend ondernemer vind ik de kosten voor een ingebouwd voertuigvolgsysteem erg hoog. Daarom heb ik gekozen voor een app op mijn telefoon die de ritten automatisch registreert en doorstuurt naar mijn boekhoudprogramma. Daarmee heb ik meteen een sluitende ritregistratie voor de belastingdienst én inzicht in de afstanden die ik voor ieder project afleg.


Hoe komen mijn ritten in het boekhoudprogramma terecht?

Ik heb de app CTA Rit registratie aangeschaft (4 euro). Deze app registreert automatisch de gereden kilometers. De app wordt namelijk geactiveerd als de bluetooth verbinding van de auto wordt gevonden. Eén keer per dag wordt een database met alle ritten automatisch opgeslagen in mijn Google drive. FME haalt deze database op en checkt of er nieuwe ritten zijn. Zo ja, dan worden ze via een API doorgestuurd naar het boekhoudprogramma. In eerste instantie gebruikte ik hiervoor TimeChimp, maar ik ben later geswitched naar registratie via InformerOnline.

De automatische stappen in het kort: CTA ritregistratie app–> Google drive–> FME–> Informer API–> InformerOnline

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin