Aan de slag voor de Enk Groen & Golf

enk-groen-en-golf-golfonderhoud-toekomst

Sinds begin maart is Terralytics aan de slag voor de Enk Groen & Golf. De Enk zet zich in voor de ontwikkeling van de golfbaan en groenbeheer van de toekomst. Het ontwikkelen van een volledig digitale- en geautomatiseerde omgeving is hier een belangrijk onderdeel van.

Diverse projecten

Ik draag mijn steentje bij aan het realiseren van de digitale- en geautomatiseerde omgeving door:

  • De ontwikkeling van een dashboard waarin alle medewerkers en opdrachtgevers van de Enk live kunnen zien wat de status is van het project.
  • De doorontwikkeling van de GolfViewer. De GolfViewer is een webbased GIS-applicatie die het mogelijk maakt om het volledige beheer van de golfbanen op een kaart inzichtelijk te maken. Kortom, golfbaanbeheer vanaf je telefoon dus! In mijn portfolio heb ik de GolfViewer iets uitgebreider beschreven.
  • De doorontwikkeling van de GroenViewer. De GroenViewer is net zoals de Golfviewer een GIS-applicatie. Dit keer gericht op de aanleg en beheer van het groen. Het areaal dat de Enk beheert is direct inzichtelijk. Wanneer iets niet in orde is met het areaal plaatst iemand een melding. Ook schouwrondes worden via de GroenViewer uitgevoerd. (volgens standaard beeldbestekken CROW).
  • Automatische verwerking en visualisatie van data van bijvoorbeeld maairobots en diverse sensoren.

Grote diversiteit aan applicaties en vormen van data

Om deze ontwikkelingen te realiseren maak ik gebruik van diverse applicaties. Ik vind het altijd interessant om wat verder toe te lichten hoe het er onder de motorkap aan toegaat:

  • Applicaties: FME, FME-server, PostGIS, SQL-server, Geoserver, Geonovation KaartViewer, Visual Studio Code, Datatables, PowerBI
  • Platformen & standaarden: Azure, Devops, GIT, Windows servers, API’s
  • Data: Honderden sterk variërende databronnen/datasets

Meer dan alleen een nieuwe grasmaaier

Kortom, om de golfbaan van de toekomst te ontwikkelen heb je meer nodig dan alleen een mooie nieuwe grasmaaier. Door allerlei technieken op een slimme manier te combineren krijgen we uiteindelijk het beste resultaat!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin