Nieuwe luchtfoto geeft inzicht in veranderingen

Luchtfoto Terralytics

Wat is de meest gebruikte locatie waar iedereen op inzoomt bij het openen van een willekeurige kaart? Je eigen huis natuurlijk!

Ik was zojuist de nieuwste luchtfoto aan het bekijken die beschikbaar is via PDOK.
Sinds dit jaar heeft de luchtfoto een resolutie van 7,5cm. Een stuk scherper dan de 25cm resolutie van eerdere jaren dus!

Op de luchtfoto viel het me meteen op dat zowel het groen dak als de coniferen op de luchtfoto staan. En dat is slechts een paar weken het geval geweest. Dus toen werd ik nieuwsgierig wanneer de foto exact is ingevlogen. Via de website beeldmateriaal.nl is dit precies op te vragen.

Daar blijkt dat de beelden boven Renkum op 1 juni zijn ingewonnen. Twee dagen na de aanleg van het groendak dus. Nu zou ik aan de hand van een schaduwanalyse met Sketchup ook exact het tijdstip kunnen bepalen, maar dat bewaren we voor een andere keer.

Ander leuk feitje: de zonnepanelen heb ik op de gok op het zuiden gericht. De luchtfoto laat nu zien dat dit aardig goed is gelukt!

Ondertussen is de tuin volledig vernieuwd en is het groendak wat meer volgroeid. Ik ben nu al benieuwd naar de foto van volgend jaar!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin