Lancering SensorService

SensorService-logo

Het eerste eigen product van Terralytics: SensorService! Klik hier om meteen naar de pagina te gaan met alle informatie.

SensorService in het kort

SensorService is een verzameling van technieken voor inwinnen en ontsluiten van sensordata. Alle stappen zijn modulair en optioneel. Door de modulaire opzet is het mogelijk om maatwerk te leveren tegen beperkte kosten. Iedere module kan bestaan uit advies, ondersteuning, implementatie en/of beheer.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met me op. We gaan dan samen kijken welke modules en in welke vorm nodig zijn voor jouw project. Voordat we aan de slag gaan heb je zo een duidelijk overzicht van de stappen die we gaan nemen en welke kosten hierbij horen.

Use Cases 

Om een beter beeld te vorm van de mogelijkheden heb ik hieronder een aantal use cases uitgewerkt.

Use Case 1:  Ondersteuning van A tot Z

  • Gebruiker: we hebben een LoRa-bodemvochtsensor gekocht die gebruik maakt van het KPN netwerk. We willen deze data graag zichtbaar maken in onze eigen PowerBI Dashboard. We hebben geen eigen server om gegevens op te slaan.
  • Technische uitwerking: Sensor > LoRa > KPN Things Portal > NodeRed > PostGIS > API > PowerBI

Use Case 2: Grip op de visualisatie

  • Gebruiker: we hebben sensoren voor luchtkwaliteit die we uitlezen in een standaard app die bij de sensor is geleverd. We willen de data graag visualiseren op een gebruiksvriendelijke online kaart die voor onze eigen klanten beschikbaar moet zijn. Om zeker te weten dat de data altijd beschikbaar is, moet de data worden gekopieerd.
  • Technische uitwerking: API standaard sensor > NodeRed > PostGIS > Geoserver > KaartViewer

Use Case 3: Advies aan de voorkant

  • Gebruiker: we zijn van plan om een sensor aan te schaffen om fietsen te volgen. Waar moeten we op letten? We gaan de gegevens volledig zelf verwerken.
  • Technische uitwerking: geen, alleen advisering

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin