Geocaching – Duckstad Tokkie Tor

Goed bezig Lars! De eerste stap is geslaagd! Nu eens kijken of het lukt om de rest van de puzzel op te lossen!

Beschrijving

Duckstad
De meeste verhalen van Donald en zijn familie spelen zich in Duckstad af. In de duizenden verhalen die gemaakt zijn kun je allerlei locaties in de stad te zien. Zo heeft Duckstad een haven, een station, een vliegveld, een rivier, een meer met een stuwdam, moeilijk te beklimmen bergen en zijn er enorme wolkenkrabbers te vinden. De stad grenst aan zee, aan de andere kant aan een indrukwekkend woud, terwijl er ook nog een woestijn in de buurt is. In de landgoeden aan de buitenkant van Duckstad woont Oma Duck op haar boerderij.

Maak een reis door het mooie Duckstad, ontmoet een aantal prominente inwoners en verzamel alle bonusgetallen om uiteindelijk bij de oprichter Cornelis Prul uit te komen.

Tokkie Tor
Tokkie Tor is de hoofdfiguur van het naar hem genoemde stripverhaal in het weekblad Donald Duck. In de oorspronkelijke Amerikaanse strip heet hij Bucky Bug. Tokkie Tor woont in Puindorp samen met zijn vriend Bo en zijn vriendinnetje Tonnie.

De Multi
Over de lengte van deze Multi willen we niets zeggen, maar Tokkie zou er een paar dagen over doen. Parkeren kan op coördinaat N 51° 28.607 E 005° 29.681 (startpunt).

Begin met de volgende vraag te beantwoorden:
Hoe heet het vriendinnetje van Tokkie?
Tonkie A=4
Tonnie A=2
Torie A=6
Korrie A=3

Ga vervolgens naar WP2: N51 28.6A3 E005 29.(A+4)91
Tokkie houdt erg van mooie kleurtjes. Kijk naar het links onderste balkon, hoeveel verschillende kleuren bevat dit balkon? B=

WP3: N51 28.B(B/2)0 E005 29.(A+5)(B/2)7
Op de muur (niet op het plafond) staan wat dieren afgebeeld, welk dier staat er bij?
Slang C= 4
Konijn C= 1
Tor C= 3
Giraf C= 2

WP4: N51 28.BC7 E005 29.6(2*C)1
Tokkie is een grote fan van TSV (Tuindorpse Sport Vereniging) Hier zie je zijn helden op de muur afgebeeld. Welk rugnummer heeft Alex? D=

WP5: N51 28.B(D+1)2 E005 29.6(D-C+4)8
Hier zie je een verslag van de wedstijd tussen TSV en Fruitesse. Neem van het jaartal het laatste cijfer. T=

De cache is te vinden op: N51 28.B(A+D)(C-2) E005 29.(T-1)(D+C)(B-3)

Meer informatie

  • Klik hier voor extra hints (maar probeer het eerst zonder hints op te lossen)
  • Meestal is een telefoon voldoende om mee te navigeren. Heb je een Garmin of ander gps-device? Dan kan dat het geocachen wat gemakkelijker maken.  
  • Kom je er echt niet uit? Bel me gerust. Desnoods kom ik ter plaatse mee helpen de puzzel op te lossen!

Smaak te pakken gekregen? Deze cache is net zoals miljoenen andere caches verstopt door één van de vele geocachers via www.geocaching.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin