Geocaching – Fanoembi

Goed bezig Cobra! De eerste stap is geslaagd! Nu eens kijken of het lukt om de rest van de puzzel op te lossen!

Beschrijving

Achter het bankje waarbij deze cache verstopt ligt staat een beeld (zonder titel) van Sias Fanoembi dat in 2011 hier is geplaatst bij het Akkertje in Vianen. Aan de anderkant van het gebouw staat nog een beeld van Fanoembi met de titel “Bulat”uit 1983.

Fanoembi werd geboren in Nederlands-Indië. Het gezin kwam in 1951, na de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog, in Nederland terecht. Hij werd opgeleid aan de ArtEZ Academie voor beeldende kunsten in Arnhem (1977-1981). Hij maakte aanvankelijk bronzen beelden, die hij zelf goot. Later koos hij ook voor andere materialen. Fanoembi werkte op de grens van het figuratieve en abstracte en liet zich voor zijn werk  inspireren door zijn Molukse achtergrond. Hij gaf cursussen bij het kunstencentrum Meander in Boxmeer. Fanoembi was lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

Fanoembi overleed op 63-jarige leeftijd.

Meer informatie

  • Klik hier voor extra hints (maar probeer het eerst zonder hints op te lossen)
  • Cache schuiven, niet trekken
  • Meestal is een telefoon voldoende om mee te navigeren. Heb je een Garmin of ander gps-device? Dan kan dat het geocachen wat gemakkelijker maken.  
  • Kom je er echt niet uit? Bel me gerust. Desnoods kom ik ter plaatse mee helpen de puzzel op te lossen!
 
Stapje moeilijker?

Als ik jullie een goed heb ingeschat dan was deze geocache een peulenschil. Klik hier voor iets meer uitdaging!

Smaak te pakken gekregen? Deze cache is net zoals miljoenen andere caches verstopt door één van de vele geocachers via www.geocaching.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin