Geocaching – De Kiepen van Beels

Goed bezig team Enk Groen & Golf! De eerste stap is geslaagd! Nu eens kijken of het lukt om de rest van de puzzel op te lossen!

Beschrijving

Rustpunt De Kiepen van Beels, onderdeel van een bijzonder project op een bijzondere locatie!
Een rustpunt op het landgoed De Keijenberg, eigendom van Woonzorgnet, een instelling waar mensen wonen met een psychiatrische kwetsbaarheid, die begeleiding en ondersteuning nodig hebben op diverse gebieden in hun dagelijks leven.

Er is een park met fruitbomen, veldbloemen en verschillende aantrekkelijke zitjes om zowel te ontmoeten en te recreëren alsook te ontspannen en zichzelf even terug te trekken. In het parkgedeelte is een dierenweide en houdt de imker zijn bijen. Voorbij het park, richting de bosrand, ligt een strook gras waar het Rustpunt bezoekers de mogelijkheid biedt te ontspannen en zichzelf even op adem te komen.
Tegen de bosrand aan vind je het moes- en siertuingedeelte; moestuinbakken zijn geplaatst zodat ook mensen die slechter ter been zijn kunnen moestuinieren. De oude kassen worden weer in gebruik genomen zodra ze opgeknapt zijn.

De naam van deze korte multi ontleent zich aan het volgende verhaal:

“Op huize de Keyenberg woonde de familie Beels waarvan de freules zich vaak met liefdadigheid bezig hielden. Even voorbij het kasteeltje, dicht bij de beek, huisde een grote kraaienkolonie in de zeer hoge, kaarsrechte bomen. Het merendeel van die gevederde bewoners trok overdag bijna geruisloos over ons dorp en de Rijn om in de Betuwe te gaan fourageren en tegen de schemering zochten al die zwarte vogels, luid ka-ka-ka-end, hun nesten weer op. De Renkumers zeiden dan: “De kiepen van Beels gaon weer op huus aon….”

De uitdaging bij deze multi is niet de afstand en de moeilijkheidsgraad van de waypoints, maar het zonder geweld ontsluiten van de eind-cache.

Om de cache te loggen heb je minimaal nodig:

  • Magneet
  • Meetlint
  • Een blaadje sla
  • Geduld
  • Doorzettingsvermogen

Meer informatie

  • Klik hier voor extra hints (maar probeer het eerst zonder hints op te lossen)
  • Meestal is een telefoon voldoende om mee te navigeren. Heb je een Garmin of ander gps-device? Dan kan dat het geocachen wat gemakkelijker maken.  
  • Kom je er echt niet uit? Bel me gerust. Desnoods kom ik ter plaatse mee helpen de puzzel op te lossen!

Smaak te pakken gekregen? Deze cache is net zoals miljoenen andere caches verstopt door één van de vele geocachers via www.geocaching.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin