Geocaching – Kunstzinnig Velserbroek

Goed bezig Reinder! De eerste stap is geslaagd! Nu eens kijken of het lukt om de rest van de puzzel op te lossen!

Beschrijving

Zowel te voet als op de fiets voert deze cache je in zo’n 6 km langs een aantal kunstwerken die verspreid door Velserbroek te vinden zijn. Helaas is van een groot deel niet bekend wie de maker is, wat de naam van het kunstwerk is of bij welke gelegenheid het geplaatst is.
De vraag aan de kunstminnende cacher is om ons te helpen dit in te vullen. Weet je de naam van de maker of de naam van het kunstwerk, zet dat dan in je log.
Weet je het niet, maar heb je wel een originele (eigen) invulling, schroom dan niet om die in je log te zetten.

Voor dit rondje langs de kunst in Velserbroek, kan de auto geparkeerd worden op N52 26.012 E4 39.660.

wp1 N52 25.927 E4 39.938
We beginnen met een grote onbekende, geen idee wie of wat deze man moet voorstellen. Ook de kunstenaar moeten we u schuldig blijven, maar:
Uit hoeveel blokken bestaat deze witte man?
Het antwoord is A.

wp2 N52 25.(9*A+6)7 E4 40.26A
Dit kunstwerk lijkt tevens dienst te doen als uitkijkpunt, maar of het zo bedoeld is? In ieder geval een mooie gelegenheid om even van een van de mooiste stukjes natuur in Velserbroek te genieten.
De maker geeft ons een hint over de vogels die je hier zou kunnen zien.
Hoeveel vogels zijn dat?
Het antwoord is B.

wp3 N52 25.AB6 E4 39.6AB
Je staat bij de ingang van het stadspark, dat is ingericht om voor zoveel mogelijk doelgroepen iets te bieden. Zo bevat de heuvel een half-pipe, is er een vlot waarmee de kinderen naar een ‘eiland’ kunnen oversteken en zijn er diverse speelgelegenheden. De vazen die de ingang van het park markeren zijn gemaakt door Vilma Henkelman (http://www.vilmahenkelman.nl/1990-1999/index.html).
Hoeveel objecten markeren deze ingang?
Het antwoord is C .

wp4 N52 25.A6C E4 39.(C+1)1A
Je staat op één van de 5 bruggen in Velserbroek met dit ontwerp. Eén ervan is door een bouwonderneming geschonken (die bij Tarweland over de Langesloot gaat, bij wp 11), maar wie de ontwerper is blijft helaas onbekend.
Hoeveel ‘rietstengels’ staan er tegen deze brug?
Het antwoord is D .

wp5 N52 25.7(D-1)A E4 39.(C*D-3)6
Dit object lijkt geïnspireerd door Stonehenge, maar dan wel een moderne versie.
Hoeveel keien liggen aan de voet van de pilaren?
Het antwoord is E.

wp6 N52 25.(D-1)(C*E+3) E4 39.0(D/2)2
Vele fietsers rijden hier dagelijks vanuit Haarlem en Santpoort het dorp binnen. Het zijn een soort poortwachters die je welkom heten, maar heeft de maker het ook zo bedoeld?
Hoeveel zwarte blokken tel je hier?
Het antwoord is FG.

wp7 N52 26.(G-C)2F E4 39.3D2
Maker, naam en betekenis zijn ook hier onbekend.
Welk getal kan in je dit kunstwerk herkennen?
Het antwoord is H.

wp8 N52 26.HDD E4 39.E2E
Van dit kunstwerk weten we iets meer. Dit is een ode aan de mannen die heel Velserbroek begaanbaar hebben gemaakt, en het is geschonken door één van de lokale ondernemers die veel van die mannen in dienst had. Nu nog de naam van de maker van dit kunstwerk.
Hoeveel stenen heeft de staande man in zijn handen?
Het antwoord is I.

wp9 N52 26.(A+I+1)5 E4 39.(A*D+C)1
In deze gebouwen zijn de 3 eerste basisscholen van Velserbroek gevestigd, tot dat moment moest de jeugd het doen met tijdelijke voorzieningen. Helaas konden de scholen het niet bijhouden en moesten vele kinderen daarna ook weer in tijdelijke lokalen de lessen volgen.
Het kunstwerk lijkt een deel uit te maken van het gebouw, waarvan deze ingang toegang geeft tot de peuterspeelzaal en de gymzaal.
In welk jaar zijn deze scholen gebouwd?
Het laatste cijfer van het jaartal is J.

wp10 N52 26.(J-I)E1 E4 39.((I+C)*I)7
Komt dat niet bekend voor? Waren er een aantal over, of heeft de ontwerper hier een bedoeling mee gehad? Het antwoord blijft (voorlopig) onbekend.
Hoeveel rode blokken tel je bij deze 3 ‘wachters’?
Het antwoord is KL.

wp11 N52 26.(D-E)J(KL-FG) E4 39.B(I/2)J
Deze kunst is één van de resultaten van het project ‘Mooi zo, goed zo’, waarbij de bewoners ideeën konden inbrengen voor het inrichten en leefbaar maken van hun eigen wijk. Hier hebben de kinderen een grote stem gehad bij het inrichten van dit speelveld, en mochten de kleinsten een tekening maken, die ze zelf levensgroot op het gashuisje mochten schilderen
In welk jaar is dit gasverdeelstation gebouwd?
Het laatste cijfer van het jaartal is M.

Op naar het het laatste ‘kunstwerk’, gelegen in een voortuin waar de cache op je wacht. Je vindt deze op de volgende coördinaten:
N52 26.(B*C)M E4 39.(2*KL+FG+C)H

Meer informatie

  • Klik hier voor extra hints (maar probeer het eerst zonder hints op te lossen)
  • Meestal is een telefoon voldoende om mee te navigeren. Heb je een Garmin of ander gps-device? Dan kan dat het geocachen wat gemakkelijker maken.  
  • Kom je er echt niet uit? Bel me gerust. Desnoods kom ik ter plaatse mee helpen de puzzel op te lossen!

Smaak te pakken gekregen? Deze cache is net zoals miljoenen andere caches verstopt door één van de vele geocachers via www.geocaching.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin