Geocaching – De Kleuter

Goed bezig Geonovation! De eerste stap is geslaagd! Nu eens kijken of het lukt om de rest van de puzzel op te lossen!

Beschrijving

Ongeveer 2 km over onverhard pad, met onderweg 4 coordinaten zoeken.

De Kleuter is een prachtig stukje natuur in het buitengebied van Uden. Het betreft een grote visvijver met daaromheen rietkragen, houtwallen en een stuk bos. In de volksmond wordt alleen de visvijver bedoelt met ‘De Kleuter’, maar het buurtschap eromheen heeft ook deze naam. De herkomst van de naam is ons niet bekend (wie wel?).

  • Oppervlakte: 15 Ha
  • Ligging: tussen Uden en Volkel en Zeeland
  • Eigendom: Gemeente Uden
  • Toegankelijkheid: vrij wandelen op wegen en paden

Rondom en in de vijver is een grote diversiteit aan dieren te vinden. Opvallende vogelsoorten zijn: Fuut, Meerkoet, Kleine Karekiet. In de winter IJsvogel, Aalscholver.

In 2004 is er een unieke natuurlijke oeverzwaluwwand aan de noordzijde gerealiseerd door de Vogelwacht, deze is halverwege bij N51º39.650 E5º39.086 vanaf een bankje aan de overzijde te bewonderen. (Tip: neem een verrekijker mee, dan kun je prachtig de ingang van de gangen zien die door de vogels gegraven zijn. En in het broedseizoen kun je dan de drukke activiteiten van de vogels zelf bewonderen).

Meer informatie

  • Klik hier voor extra hints (maar probeer het eerst zonder hints op te lossen)
  • Meestal is een telefoon voldoende om mee te navigeren. Heb je een Garmin of ander gps-device? Dan kan dat het geocachen wat gemakkelijker maken.  
  • Kom je er echt niet uit? Bel me gerust. Desnoods kom ik ter plaatse mee helpen de puzzel op te lossen!

Smaak te pakken gekregen? Deze cache is net zoals miljoenen andere caches verstopt door één van de vele geocachers via www.geocaching.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin